Over TALENT 

OPRICHTING

Wander Doornekamp | Coördinator & Hoofdtrainer | Oprichter TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling®

Welkom bij TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling®! Naast van jongs af aan altijd zelf te hebben gevoetbald, op het veld en later ook in de zaal, werd ik vanaf 2002 op veel manieren actief in voetbalopleiding en alles wat daarbij komt kijken. Naast de scholing (o.a. KNVB, Coerver, Meulensteen, conditietraining en voetbalscouting) heb ik veel ervaring mogen opdoen tijdens een driejarige periode van intensieve begeleiding in Amsterdam door oud oefenmeester Bram Wiertz. Na daar acht jaar als trainer/coach actief te zijn geweest, begon ik als hoofdtrainer en sportstagebegeleider bij verschillende jeugdafdelingen en als techniektrainer bij een voetbalschool. Daarnaast raakte ik ook als docent en trainer verbonden aan JVO. Met het geven van trainerscursussen en trainingen, en met de organisatie van jeugdvoetbalevenementen kwam ik terecht bij verenigingen door heel Nederland. Een erg leuke en leerzame periode!

Naast het voetbal ben ik na het atheneum begonnen met de docentenopleiding aan de Academie Lichamelijke Opvoeding, welke ik destijds heb moeten beëindigen vanwege een blessure. Na het behalen van mijn propedeuse Culturele en Maatschappelijke Vorming ben ik weer verder gegaan in de sport met o.a. opleidingen tot fitnessdocent, functional trainer en in mental coaching. In combinatie met het voetbal ben ik al flink wat jaren werkzaam als vitaliteits- en bedrijfsfitnesscoach, en werk ik daarnaast zelfstandig als fysiek trainer en vitaliteitscoach via ENERGETX (samen met TALENT onderdeel van WD Sport & Coaching).

Het idee lag er al langer een voetbalorganisatie op te zetten en alle voetbalwerkzaamheden, ervaring, opgedane kennis en kunde te combineren. In 2016 is TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling® van de grond gekomen, waarbij ik, regelmatig in samenwerking met verschillende collega's (ook vanuit andere organisaties), het programma en de activiteiten uitvoer. Het is mooi om spelers te kunnen trainen en coachen, en het is natuurlijk super als zij de stap naar een hoger niveau en naar top-amateurclubs en betaald voetbalorganisaties kunnen maken. In ieder geval kan íedere voetballer veel betere vaardigheden ontwikkelen, en talent kan zich ontplooien, áls er maar voldoende en de juiste energie in wordt gestoken!

Daarbij is het natuurlijk bovenal belangrijk en ontzettend leuk en gezond om gewoon met elkaar lekker sportief bezig te zijn! Naast de voetbalopleiding en talentontwikkeling geeft TALENT dan ook veel aandacht aan de breedtesport en aan sport als middel met verschillende projecten en activiteiten, waarbij de nadruk wat minder op de prestatie ligt. Dit is ook erg mooi om te doen!

JEUGDSCOUTING

TALENT fungeert als onafhankelijke, niet clubgebonden partij binnen het voetbalnetwerk. Wanneer een voetballer vanuit de opleiding dusdanig geschikt blijkt een stap te kunnen maken in het voetbal, wordt dit in alle gevallen besproken met de vereniging waarbij de speler lid is. Hierbij wordt een advies gegeven. Dit is erop gericht de speler individueel zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen, hetzij binnen de vereniging zelf, hetzij bij een andere vereniging. Daarbij is TALENT verbonden aan een nationaal en internationaal scoutingsnetwerk met veel (top) amateurverenigingen en grote en kleinere betaald voetbalorganisaties. 

Verder biedt TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling® verenigingen de mogelijkheid zowel de interne als externe scouting uit te besteden.

KWALITEIT & VEILIGHEID

Assistent trainers zijn in bezit van een of meerdere diploma's van sport- en voetbalopleidingen en worden daarbij intern opgeleid volgens de visie van TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling®. Daarbij zijn zij allen in bezit van een EHBO- of EHBSO-diploma.


 


E-mailen
Bellen
Instagram