Over TALENT 

OPRICHTING

Wander Doornekamp | Oprichter/Coördinator | Hoofdtrainer | Talentscout | TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling®

Hallo, mijn naam is Wander Doornekamp. Naast van jongs af aan altijd zelf te hebben gevoetbald, op het veld en later ook in de zaal, werd ik vanaf 2002 op veel manieren actief in voetbalopleiding en alles wat daarbij komt kijken. Naast de scholing (o.a. KNVB, Coerver, Meulensteen, conditietrainer en voetbalscouting) heb ik veel ervaring mogen opdoen tijdens een driejarige periode van intensieve begeleiding in Amsterdam door Bram Wiertz. Ook kwam ik terecht als techniektrainer bij een voetbalschool en begon als hoofdtrainer van een aantal jeugdafdelingen en sportstagebegeleider. Verder raakte ik als docent en trainer verbonden aan JVO. Met het geven van trainerscursussen en met de organisatie van jeugdvoetbalevenementen kwam ik terecht bij verenigingen door heel Nederland. Een erg leuke en leerzame periode!

Naast het voetbal ben ik na het athenaeum begonnen op de docentenopleiding aan de Academie Lichamelijke Opvoeding, welke ik destijds heb moeten beëindigen vanwege een blessure. Na het behalen van mijn propedeuse Culturele en Maatschappelijke Vorming ben ik toch weer verder gegaan in de sport met o.a. opleidingen tot fitnessdocent, functional trainer en in mental coaching. In combinatie met het voetbal ben ik al langere tijd werkzaam in de bedrijfsfitness- en -vitaliteitsbranche.

Het idee lag er daarbij al langer een voetbalorganisatie op te zetten en alle voetbalwerkzaamheden en opgedane kennis en kunde te combineren. In 2016 is TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling® tot stand gekomen, waarbij ik nu zo nodig in samenwerking met verschillende collega's het programma en de activiteiten uitvoer. Ik vind het mooi dat ik veel spelers heb kunnen trainen en coachen die ook de stap naar een hoger niveau en naar top-amateurclubs en betaald voetbalorganisaties hebben kunnen maken. Natuurlijk is zo'n niveau niet voor iedere speler weggelegd, maar íedere voetballer kan veel betere vaardigheden ontwikkelen en talent kan zich ontplooien, áls er maar voldoende en de juiste energie in wordt gestoken!

Daarbij is het natuurlijk bovenal belangrijk en ontzettend leuk en gezond om gewoon met elkaar lekker sportief bezig te zijn! Naast de voetbalopleiding en talentontwikkeling geeft TALENT dan ook veel aandacht aan de breedtesport en aan sport als middel met verschillende projecten en activiteiten, waarbij de aandacht wat minder op de prestatie ligt. Dit is ook erg mooi om te doen!

JEUGDSCOUTING

TALENT fungeert binnen het voetbalnetwerk als onafhankelijk adviseur en tussenpersoon. Wanneer een voetballer vanuit de opleiding dusdanig geschikt blijkt een stap te kunnen maken in het voetbal, wordt dit in alle gevallen besproken met de vereniging waarbij de speler lid is. Hierbij wordt een advies gegeven. Dit is erop gericht de speler individueel zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen, hetzij binnen de vereniging zelf, hetzij bij een andere vereniging. Daarbij is TALENT verbonden aan een nationaal en internationaal scoutingsnetwerk met diverse grote en kleinere betaald voetbalorganisaties. 

Verder biedt TALENT voor verenigingen de mogelijkheid zowel de interne als externe scouting via TALENT uit te besteden.

KWALITEIT & VEILIGHEID

Assistent trainers zijn in bezit van een of meerdere diploma's van sport- en voetbalopleidingen en worden daarbij intern opgeleid volgens de visie van TALENT Voetbalopleiding & Talentontwikkeling®. Daarbij zijn zij allen in bezit van een EHBO- of EHBSO-diploma.


 


E-mailen
Bellen